TRENERI

Mi smo sportski radnici posvećeni boljitku i napretku djece kroz sportArnela Odžaković (rođena 5. septembra 1983. u Trebinju, Bosna i Hercegovina), je uspješna karatistkinja i bosanskohercegovačka sportašica 2007. Arnela se počela baviti karateom u osmoj godini svoga života. Ratne godine 1992-95 provodi u opkoljenom Goraždu i četiri godine pauzira sa sportom. Dolazi u Sarajevo 1996., gdje postaje član karate kluba "Sensei" pod vodstvom trenera Merite Tirić-Čampara. Prelazi u karate klub Bushido 2000. U svojoj karijeri osvojila je više od 150 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Diplomirala je na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.


Elvedina Somun, rođena je u Sarajevu 01. juna 1983. Nakon završene Pete gimnazije u Sarajevu pohađa Ekonomski fakultet. U karate karijeri postiže zavidne rezultate: aktivno se bavi karateom od 1994. Član je prvog kata tima BiH. Kroz zvanja majstor karatea, crni pojas 2. dan usko se specijalizirala za Kate i rad sa djecom, sa kojom radi od 2013 godine kao trener. Višestruka je državna prvakinja Kata tima od pionirske do seniorske kategorije.

Značajne uspjehe postigla je i na internacionalnim takmičenjima: Mediteransko prvenstvo 2003 Podgorica, kata tim 3 mjesto, Beogradski pobednik 2002 prvo mjesto kata tim Croatia kup 2002 prvo mjesto.

Tokom svoje karijere stekla je i zvanje Licenciranog sudije.

OPREMA

KLUPSKA OPREMA

Ova oprema nije obavezna, ali je istu u skladu sa mogućnostima poželjno posjedovati zbog prepoznatljivosti na takmičenjima i ostalim značajnim aktivnostima kluba. Moguća je kombinacija svih ponuđenih artikala po slobodnom izboru. Opremu je moguće nabaviti tokom cijele kalendarske godine.


TRENERKA

(Gornji dio)

Cijena:

TENERKA

(donji dio)

Cijena:

DUKSERICA

Cijena:

MAJICE

Cijena:

ZAŠTITNA OPREMA ZA KARATE

Iako je karate bezkontaktni sport u kome je vrlo bitna samokontrola, nekada se zbog vlastite ili protivničke greške svi udarci ne mogu iskontrolisati. Stoga je poželjno da djeca imaju kompletnu opremu, kako bismo izbjegli gore navedene „probleme“ . Rezervaciju i uplatu možete izvršiti na treningu.


ŠTITNICI ZA NOGE

Cijena:

RUKAVICE

Cijena:

GUMA ZA ZUBE

Cijena:

LOKACIJE I TERMINI

Škola karatea

Lokacija I

O.Š.Skender Kulenović, Dobrinja
subota od 16:30h do 18:15h
nedelja od 16:30h do 18:15h

Lokacija II

TC Wisa - Stup
ponedeljak od 18:45 do 20:00h
srijeda od 18:45 do 20:00h

četvrtak od 18:30 do 19:45h

Lokacija III

Fakultet sporta
utorak od 19 do 20:15h
petak 19 do 20:15h


KARATE SPORT


KONTAKT INFORMACIJE


Adresa

Avde Smajlovića 5
71000 Sarajevo

Kontakt

+387 61 482 966

Upis novih članova

Sarajevo ZOI vrši upis novih članova. Posjetite nas na treninzima na lokacijama Dobrinja, Tibra Pacific i DIF, ili pošaljite Vaše kontakt podatke na
mail

KUTAK ZA RODITELJE

NOVO!!!

Da li se dosađujete dok su djeca na treningu? Želite i vi iskoristiti vrijeme za sebe? Pripremili smo za vas idealno rješenje!

Dok djeca treniraju karate i vi se razgibajte sa trenerom Saninom

Male sportske mudrosti

Ne namećite vaše ambicije djeci

Zapamtite da su to aktivnosti vašeg djeteta. Poboljšanja i napredak su drukčiji za svaku osobu. Ne sudite napredak vašeg djeteta na osnovu rezultata druge djece i ne vršite pritisak na dijete na temelju vašeg mišljenja šta mora raditi. Lijepa stvar u karteu je što svaki karatista može težiti svom najboljem rezultatu na svakom takmičenju.

Podrži želju svoga djeteta, bez obzira na sve

Postoji samo jedno pitanje koje ćete uputiti svom djetetu nakon treninga ili takmičenja - "Jesi li se zabavljao (la)?" Ako treninzi i natjecanja nisu zabavni za vaše dijete, ne smijete vršiti pritisak da sudjeluje na njima.

Ne treniraj svoje dijete

Uključeni ste u sportski program koji zahtjeva profesionalno treniranje, nemojte potkopavati posao trenera pokušavajući trenirati svoje dijete. Vaš posao je osigurati ljubav, podršku i sigurno mjesto gdje će se mladi sportista vratiti na kraju dana. Volite svoje dijete bez obzira na sve. Trener je odgovoran za tehnički dio "posla". Ne nudite djetetu savjete o tehnici i taktici iz bilo kojeg područja koje nije vaše. Iznad svega - nikad ne potkupljujte svoje dijete za nastup. To će samo zbuniti vaše dijete, poremetiti razlog zbog kojih teži napretku i oslabiti vezu karatiste i trenera.

Izreci samo dobre riječi na takmičenju

Ako dolazite na takmičenje morate ohrabrivati, a ne kritizirati svoje dijete ili trenera. Oboje znaju kad su greške načinjene. Zapamti, "vikati na" nije isto što i "navijati za".